KAARSJESAVOND 2019

Hallo Schiedam, aangenaam kennis te maken! Op deze pagina vindt u alle informatie over Kaarsjesavond Schiedam. Daarnaast kunt u via deze pagina uw bijdrage / deelname opgeven. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op!

ALGEMENE INFORMATIE

Wat is Kaarsjesavond ?


Op de tweede donderdag in december vindt Kaarsjesavond plaats in Schiedam, waarbij families, gezinnen en vrienden samenkomen. Er worden kerstliederen gezongen en de burgemeester ontsteekt de lichtjes in de kerstboom op de Grote Markt.

Het programma van Kaarsjesavond wordt dit jaar breder getrokken, hierover leest u meer onder 'De ingredienten van Kaarsjesavond'.
Het team achter Kaarsjesavond


De Burgemeesters verzorgen de organisatie (1) en productie (2) van Kaarsjesavond. De Marktmeesters organiseert (3) de Kaarsjesmarkt. En dat doen zij samen met u! 1. Als organisator creëren en coördineren wij samen met u het programma in de Schiedamse binnenstad. We verbinden initiatieven, zoeken de juiste locaties, zoeken partners & sponsoren en zorgen er samen met u voor dat de bezoekers op de hoogte zijn van het programma. 2. Als producent dragen wij, samen met onze landelijke partners, zorg voor dat veel maatregelen die nodig zijn om het evenement te laten voldoen aan alle veiligheidsmaatregelen, wetten en regels. Hiervoor zijn kaders opgesteld, waaraan alle activiteiten moeten voldoen. 3. De Marktmeesters draagt zorg voor de organisatie en verhuur van kramen en grondplaatsen in de binnenstad van Schiedam: de Kaarsjesmarkt.
Hoe kunt u deelnemen aan Kaarsjesavond?


Bent u enthousiast geworden en wilt u ook deelnemen aan Kaarsjesavond? Dat kan! Meld u aan door één van onderstaande formulieren te gebruiken. Klik hier voor deze formulieren. Er zitten kosten verbonden aan het huren van een kraam of grondplaats via de Marktmeesters. Er kan gevraagd worden voor een bijdrage aan het evenement bij het organiseren van een activiteit, hierover zullen wij indien nodig contact met u opnemen.
De ingrediënten van Kaarsjesavond


Tijdens Kaarsjesavond kunnen wij Schiedam op haar mooiste en meest knusse manier laten zien. Het doel is jong en oud tijdens Kaarsjesavond te verbinden en samen te laten komen tijdens deze bijzondere avond.

Dit jaar is ervoor gekozen om Kaarsjesavond niet in de gehele binnenstad te organiseren, maar kleiner te starten, zodat wij in de komende jaren verder kunnen ontwikkelen. De focus ligt op de volgende buitenlocaties: Grote Markt (hoofdpodium), Land van Belofte, Lange Kerkstraat en de Hoogstraat.

Alle programma onderdelen vormen samen de ingrediënten van Kaarsjesavond. Wij bieden plek voor uiteenlopende Schiedamse initiatieven, zoals kunst, cultuur, sport en spel en zijn er optreedplekken voor koren en dansgroepen. Daarnaast willen wij de levendigheid van de historische binnenstad tot uiting laten komen en moet het evenement bijdragen aan een schone, veilige en leefbare stad. Verder draagt het programma van Kaarsjesavond bij aan verhoging van het aantal stadsbezoekers en bestedingspatronen in horeca, winkels en culturele instellingen in Schiedam. Wilt u bijdragen aan het programma van Kaarsjesavond? Neem dan contact met ons op.
Wanneer vindt Kaarsjesavond plaats?


Kaarsjesavond vindt ieder jaar plaats op de tweede donderdag van december, zo ook dit jaar. Donderdag 12 december zal het feest tussen 17:00 uur en 22:00 uur plaatsvinden in een deel van de Schiedamse binnenstad.

VOORWAARDEN

Voorwaarden deelname aan Kaarsjesavond


Uw aanvraag voor Kaarsjesavond wordt door de producenten van De Burgemeesters getoetst aan de hand van onderstaande regels en algemene voorwaarden: - Uw aanvraag dient voor 23 september 2019 te zijn ingediend; - Uw evenement/activiteit moet plaatsvinden op 12 december 2019 tussen 17:00 uur en 22:00 uur in de binnenstad van Schiedam; - De binnenstad is tijdens het evenement, op bovengenoemde tijden, niet toegankelijk voor auto's of andere motorvoertuigen. - Indien u zwak alcoholische dranken schenkt dient u in bezit te zijn van een ontheffing van artikel 35 van de Drank- en horecawet. Indien u deze nog niet in bezit heeft, kunt u deze schriftelijk aanvragen bij Gemeente Schiedam. - U bent verantwoordelijk voor brandveiligheid van geplaatste materialen, alsmede het verzorgen van gekeurde blusvoorzieningen en correcte signalering. - U bent verantwoordelijk voor het gebruik van gecertificeerde en gekeurde apparatuur. - U bent verantwoordelijk voor vrijhouden van nooduitgangen / route hulpdiensten alsmede het plaatsen van verlichte nooduitgang signalering. - Indien u etenswaren bereid of verkoopt, dient u te voldoen aan de gestelde regels. Bekijk hier de checklist. - Indien u toestemming heeft ontvangen voor het schenken van zwak alcoholische drank buiten uw eigen terras, dient u een ontheffing van artikel 35 aan te vragen via Gemeente Schiedam; - Het is niet toegestaan alcohol te verkopen onder de 18 jaar; - U bent verantwoordelijk voor het schoon opleveren van uw locatie, u bent zelf verantwoordelijk voor het verwerken van uw afval; - Uw activiteit(en) moet(en) voldoen aan de opgestelde geluidsnormen van Gemeente Schiedam. - Zonder toestemming van De Burgemeesters is het niet toegestaan objecten te plaatsen tijdens het evenement, hiervoor dient u een online melding te maken via onderstaande formulieren; - U bent verantwoordelijk en aansprakelijk voor alle werkzaamheden en gebeurtenissen op de door u aangevraagde locatie. - De inrichting van de door u aangevraagde (evenementen)locatie dient volledig te voldoen aan de bij of krachtens de wet gestelde eisen, zoals maar niet uitsluitend eisen betreffende (brand) veiligheid, publieksveiligheid en milieu. U wordt geacht bekend te zijn met het navolgen van alle op toepassing zijnde relevante wettelijke voorschriften en regelgeving van onderhoudswege. - Uw betaling dient voorafgaand aan het evenement te zijn voldaan. Bekijk de aanvullende regelsin de Algemene Voorwaarden Kaarsjesavond.


 
 

AANMELDEN VOOR KAARSJESAVOND 

Let op: voordat u zich gaat aanmelden adviseren wij u om hier de belangrijke informatie door te nemen. 

 

Wat leuk dat u gaat deelnemen aan Kaarsjesavond. Om Kaarsjesavond te laten plaatsvinden met vele activiteiten en bezoekers in de Schiedamse binnenstad, wordt door ons team en partners maandenlang alles tot in detail uitgewerkt. Wilt u mee doen aan Kaarsjesavond? Dan is het van belang dat alle informatie bij ons op de juiste wijze terecht komt. Wij zijn gebonden aan de wettelijke aanvraagtermijn voor een evenementenvergunning. Deze aanvraag bestaat onder andere uit het volledige programma van Kaarsjesavond. Dit houdt in dat wij voor 23 september uw deelname/reactie moeten hebben ontvangen om deze mee te kunnen nemen in de overkoepelende aanvraag.

 

U kunt hieronder gebruik maken van één van de volgende aanmeldformulieren: 
1. U kunt aangeven dat u iets wilt (laten) organiseren tijdens Kaarsjesavond op een gewenste locatie. Uw idee kunt u kwijt in het aanmeldformulier of u kunt contact met ons opnemen om het eerst te bespreken;
2. U kunt een kraam/grondplaats huren op de Kaarsjesmarkt. U kunt een voorinschrijving doen via de website, waardoor u als eerst op de hoogte bent wanneer de inschrijving geopend wordt;
3. U kunt zich aanmelden als optreedgroep/artiest; 

4. U kunt een gevelspot reserveren om uw pand uit te lichten; 
5. U kunt partner/sponsor worden van Kaarsjesavond. 

Nadat u uw aanvraag online bij ons heeft ingediend nemen de organisatoren/producenten van De Burgemeesters uw aanvraag in behandeling. Zij geven u terugkoppeling met de eventueel te maken aanpassingen. Na goedkeuring ontvangt u een bevestiging die u tijdens Kaarsjesavond bij de hand dient te hebben. Het door u georganiseerde dient te voldoen aan de veiligheidseisen gesteld door Gemeente Schiedam en veiligheidsdiensten.

Ik wil iets (laten) organiseren tijdens Kaarsjesavond op een gewenste locatie

Wilt u tijdens Kaarsjesavond iets organiseren bij u voor de deur of ergens in het centrum? Wilt u op welke manier dan ook deelnemen, met een binnen of buitenprogramma? Alle ideeen zijn welkom! Gebruik hiernaast het aanmeldformulier of neem contact met ons op. 

Aanmelden niet meer mogelijk. 
Neem contact met ons op. 

Aanmelden binnenprogramma

Organiseert u een binnenprogramma tijdens Kaarsjesavond? Vul hiernaast het aanmeldformulier in, dan nemen wij uw activiteit(en) mee in de overkoepelende communicatie campagne. 

Ik wil een kraam/grondplaats huren op de Kaarsjesmarkt

Het huren van een kraam of grondplaats voor de Kaarsjesmarkt doet u via De Marktmeesters. De inschrijving is nog niet geopend, klik hiernaast voor de pre-registratie.

Ik wil mij aanmelden als optreedgroep/artiest

Wilt u optreden tijdens Kaarsjesavond? Vul hiernaast het aanmeldformulier in.

Aanmelden niet meer mogelijk. 
Neem contact met ons op. 

Ik geef Schiedam kleur en reserveer graag een gevelspot

Neem contact met ons op en wij brengen u op de hoogte van de mogelijkheden

Aanmelden niet meer mogelijk. 
Neem contact met ons op. 

Ik wil partner/sponsor worden van Kaarsjesavond

Uw bijdrage is hard nodig om Kaarsjesavond te laten uitgroeien. Wij komen graag met u in contact om een kop koffie te drinken. Klik hiernaast om contact met ons op te nemen. 

Middels het plaatsen van een aanvraag gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden. 
Alle benoemde bedragen zijn exclusief BTW.  Typefouten voorbehouden. 

 

WORD VRIEND VAN KAARSJESAVOND
Help mee!

De Burgemeesters. 

DeBurgemeesters_Logo_01_09012020.png